Vestlandets krone

 Bergenserne selv er veldig stolte av byen de tilhører, og Bergen får mye skryt fra turister for sin beliggenhet mellom fjorder og fjell.

Bergen HordalandFra Bergen har du nær tilgang til mange av de spektakulære fjordene på Vestlandet, og Scandic Bergen City er et glimrende hotell som mange tar inn på, for å bruke som startbase. Noen av de mest kjente attraksjonene er:

  • Fløibanen, som byr på praktfull utsikt over det meste av Bergen by og omegn
  • Fisketorget, som har yrende folkeliv og et stort utvalg av fersk sjømat
  • Bergen akvarium, som byr på moro for alle aldersgrupper

For noen år siden fikk Bergen også egen bybane som blir hyppig brukt av innbyggerne, et offentlig transportmiddel som kan minne om trikk. Den ble regnet som «Worldwide project of the year» av Light Rail Transit Association i London.

En bit av historie

Norge var utsatt for mye fra tyskerne under andre verdenskrig, og i januar 2017 ble det funnet en flybombe som har ligget godt skjult under mudder, og som dermed ikke utgjør noen umiddelbar fare. Likevel kommer bomben til å detoneres under kontrollerte forhold av Forsvaret på Kvarven, og sprengningen vil foregå i sjøen for å minimere skadene på miljøet. Norge har en meget lang kystlinje og var derfor svært attraktiv for tyskerne under andre verdenskrig. Et herredømme over hele den norske kyst ville gi den tyske marinen store fordeler, derfor er det ikke rart at det finnes levninger fra den urolige tiden langs norskekysten.

Mange attraksjoner for den skuelystne

Bryggen er et arkitektonisk underverk og har sin velfortjente plass på verdensarvlisten, bygningene er nemlig blitt godt bevart opp gjennom årene og er spesielt vakre om kveldene. Om høsten kan du få med deg mange interessante filmer under Bergen internasjonale filmfestival. Da vises nemlig mange filmer fra alle verdenshjørner. Bergen er også et hett sted for deg som er glad i arkitektur og design, det finnes nemlig en rekke kunstmuseer som alle går under forkortelsen KODE. Dette er en av de største kunstkolleksjonene i Skandinavia og byr på mye spennende. Kanskje man også kan la seg inspirere av den flotte kunsten som er på utstilling.