Endelig lovlig med poker!

Dette har pokerspillere i hele landet ventet veldig lenge på.

Den tiende Desember ble det endelig lov å spille poker i Norge! Med noen begrensninger selvsagt, men man er ikke lengre kriminell om man spiller poker. Lovendringene trådde i kraft 1 januar 2015, og innebærer blant annet at man kan spille i private turneringer med gevinster på opptil 10 000 kr, og nøkkelordet her er private. Poker i seg selv er fremdeles ulovlig i Norge, men man kan spille i privat selskap om enkle krav oppfylles.

  • Deltakerne er i nær omgangskrets.
  • Spillet må foregå i det privat hjem og ikke ha et organisert eller profesjonelt preg.
  • Antall deltakere kan ikke overstige ti personer.
  • Totalt innskudd per spiller kan ikke overstige NOK 1000.

NM i Poker

De nye lovendringene betyr også at man kan avholde NM i poker i Norge, istedenfor å måtte arrangere det i utlandet slik som man har gjort frem til nå. Lotteritilsynet har fått myndighet til å gi en eller flere organisasjoner tillatelse til å arrangere et årlig Norgesmesterskap med kvalifiseringsturneringer i forkant. Men her er det kort søknadsfrist, for søknaden for 2015-2017 må være inne før 1 februar, 2015. Det stilles krav til at organisasjonen på være lotteriverdig, og må ha inntekter fra norsk lotteri eller spillemarked. Man kan også knutte til seg en entrepenør med pokerkompetanse.

Pokerbord

Gratisturneringer

Foreløpig er ikke slike pokerturneringer ulovlig å arrangere, men vær klar over at slike tiltak er ulovlig å bruke til promotering av utenlandske pengespillselskap. Dette kan for eksempel skje ved at man bruker materiell med selskapets logo på i turneringen. Det er heller ikke greit at premien består av en startbonus hos et nettselskap, reise verden rundt eller spille på selskapets regning. Premier som utbetales via kontoer i spillselskapet er også forbudt.

Med andre ord så er det fremdeles en del reguleringer som styrer hvordan dette skal foregå, men det er i hvert fall blitt noen små muligheter for alle som elsker å spille poker. Ikke minst betyr dette at gambling har blitt både mer stuerent og akseptert i Norge.