Atter et EM i fotball er over

10 juli braket finalekampen i EM løs. Gjennom en hel måned har vi fulgt hele 24 lag fram til de to finalelagene som skapte stor spenning under Odds EM 2016 på stadion i Paris. Mesterskapet forblir historie, og vi gleder oss til neste mesterskap i fotball allerede.

Nok en gang har Frankrike vært vertsnasjon for fotball-EM. Da landet arrangerte EM i fotball i 1984, gikk det av med seieren og ble kåret til fotball-EMEuropas beste fotballag. Under årets mesterskap fulgte vi vertsnasjonen fra start til slutt, mens Portugal danket ut vertslandet i den avgjørende finalen.

Det var høy spenning både på tribunen og hjemme da Ronaldo måtte se på kampen fra sidelinja under kampen. Fra aldri å ha måttet avstå fra en kamp, var det surt for Ronaldo og glade Portugal-fans å måtte se kapteinen forlate banen. Det ble likevel suksess for Portugal, og Griezmann og Payet måtte ta til takke med annenplass da Portugal fikk sin velfortjente seier.

Delegatene har plukket ut spillerne som utmerket seg mest, og vi kan applaudere våre favoritter:

  • Etter seks mål og to avgjørende ble Griezmann kåret til EMs beste spiller.
  • Etter stor vilje i angrep gikk Portugals kaptein Christian Ronaldo av med seieren som beste angrepsspiller.
  • Keeperen som hadde best keeperstilling, var Patricio fra Portugal.
  • Blant forsvarsspillerne finner vi Kimmich, Boateng fra Tyskland og Pepe og Raphael Guerreiro fra vinnerlaget Portugal som beste spillere.
  • De beste midtbanespillerne var tyske Kroos, Allen og Ramsey fra lille Wales samt Griezmann og Payet fra vertsnasjonen Frankrike.

I ettertid stjernene nok en gang vist seg å gjøre sterkt inntrykk på publikum. Griezmann og Ronaldo fortsetter å være store konkurrenter sammen med argentinske Lionel Messi under Ballon d´Or. I følge Griezmann tar han det som det kommer, men noe er ihvertfall sikkert: En kampklar Ronaldo står klar til igjen å kunne stille til kamp.

Små nasjoner som Island og Wales har overrasket oss. Kjente favoritter som Tyskland, Frankrike og ikke minst Portugal har gjort sitt for å gi oss en flott fotballfest 2016.